GÜZEL BİR SORUYA CEVAP

Güzel bir soruya cevap: LGS de başarılı olabilmek için roman veya hikaye okumanın yararı var mıdır?
LGS için hangi kişisel gelişim kitaplarını okumak gerekir? (Bu soru testkulubu.com’u ziyaret eden bir velimizden geldi??)

Özellikle ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz bize “hocam biz LGS ‘ye şimdiden hazırlanmak istiyoruz ne yapalım?” dediklerinde sizin en iyi yapacağınız çalışma bol bol kitap okumak diyoruz.Çünkü kitap okuyan öğrencilerimize baktığımızda anlama cümle kurma becerileri daha gelişmiş oldukları ortaya çıkıyor.Tabi bunun yanında kelime dağarcıkları zenginleşiyor dolayısıyla perspektifleri genişliyor. 
Özellikle LGS ve ÖSS sınavlarında son yıllarda öğrencinin yorum yeteneğini geliştirici sorular geliyor.Öğrencinin yorum yapabilmesi ise kavrama yeteneğinde barınıyor ,bu sebeple altını çize çize vurgulamak gerekir.

LGS olsun ÖSS olsun kitap okumak çok çok önemli BİR BEYİNSEL AKTİVİTE…
Tabi bu noktada özellikle öğrecimizin sınıfı da önemli 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz zaman problemi yaşıyorlar.Bu sebeble hergün olmasa bile yaptıkları programlara iki haftada bir orta kalınlıkta kitabı bitirmelerini tavsiye ediyoruz.

Tabi bu noktada öğrencilerimizin okuyacağı kitaplar da önemli kişisel gelişim kitaplarının hepsini tavsiye etmiyoruz.
Özellikle tavsiye ettiğimiz iki yayın var birincisi motivasyonu arttırıcı ve öğrencilerimize verdikten sonra genelde hocam bir gecede okuyup getirdik dedikleri fişekleyici bir kitap olan ZİYA BARAN BAŞARIYI KEŞFEDİN =>EDİNKA YAYINLARI
Diğeri ise GENÇ BEYİN DERGİSİ bunlar tamamen kişisel gelişim odaklı ve meyvelerini kısa zamanda toplayabileceğiniz yayınlar… 
Veda ederken size kitap okuma alışkanlığı ile ilgili küçük bir hikaye yolluyorum.Umarım yararı olmuştur.İyi günler…

“Bir baba kızına kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için ödül vermek istemiş. Kızım eğer şu kitabı bitirirsen 20 milyon lira vereceğim demiş…Bu teklif kızımızın çok hoşuna gitmiş ancak başta kabul etse de sonradan okuması zor gelmiş ve kütüphaneden gidip o kitabı özetini bulup okumuş…
Zamanı geldiğinde babacığım bana verdiğin kitabı okudum deyip kitapta geçen konuyu babasına güzelce anlatmış ve ödülünü istemiş babası bunun üzerine Sen bu kitabı okumamışsın, beni kandırıryorsun demiş eğer okusaydın kitabın içine koyduğum 20 milyonu alırdın demiş….

Saygılarımla Gülşah Özkaraca…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir